Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd wanneer er in het wortelkanaal van een tand of kies een ontsteking is of dreigt te ontstaan.

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meerdere wortels. De wortels zitten onder het tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel zit een kanaal dat gevuld is met zenuwvezels en kleine bloedvaten.

Door tandbederf, een lekkende vulling of door een harde klap op de tand of kies kan de inhoud van het wortelkanaal gaan ontsteken.

U hoeft hier niet altijd klachten van te hebben, maar vaak heeft u gedurende een periode last van pijn of gevoeligheid bij druk op de kies of tand of bij koude of warmte. De ontsteking kan ervoor zorgen dat de pulpa afsterft, maar kan zich ook uitbreiden naar het kaakbot, dat dan tevens ontstoken raakt. Het is noodzakelijk de pulpa (zenuw) en daarmee de wortelkanalen schoon te maken, om de ontsteking te doen verdwijnen en zodoende de tand of kies te behouden. Meestal voelt u niets van de behandeling omdat tevoren de kies of tand verdoofd wordt.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg