Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tanden of kiezen. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen. Een behandeling voor een kroon of brug neemt dan ook meer tijd in beslag dan voor een gewone vulling.

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Verschillende redenen waarom u een kroon nodig kan hebben:

  • Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Er is dan geen houvast meer voor een vulling.
  • Het uiterlijk van uw gebit kan een reden zijn voor een kroon. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voorin de mond staan.

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen, die op de plaats van de open ruimten komen.

Verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:

  • Om beter te kunnen kauwen
  • Verbetering van het uiterlijk
  • Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of uitgroeien.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg